Tvättstugan som gud glömde

Vad är väll en dag i tvättstugan?

Har en sammaritvecka hos Farmor och Farfar i Uddevalla. Idag gav jag mig på att ha tvättstugan åt dem. Jisses vilken tvättstuga.. Maskinerna var inte bara gamla de var även vanvårdade och i tvättmedelsfacken så såg det mycket otäckt ut. Fick mig att längt hem till min egen tvättstuga. Uddevallahem heter fastighetsägaren.

Frågan är vad som är ett rimligt krav på en tvättstuga, vad ska de boende göra och vad ska värden göra? Hur bra måste en tvättstuga fungera? När jag började tvätta så låg det en klump av tvättmedel i ett av facken. Slarvig hyresgäst som inte tagit bort efter sig å ena sidan, kass tvättmaskin som inte får med sig tvättmedlet å andra sidan.

Nåväl, eftersom Farmor och Farfar är så gamla som de är så är det ju bra att jag kan hjälpa dem att tvätta när jag är här. De borde egentligen har hemtjänst för att få sin tvätt tvättad men jag tror att de skulle säga nej för att de tycker att det är dyrt och fortsätta släpa sina trötta kroppar ned i tvättstugan istället…

Och för er som sitter och skriker kvinnofälla, ungt barnbarn som tar hand om dem istället för samhället så ja, det tänker jag också mycket på även om det ärligt talat är min farbror som bor närmast och tar största smällen i just vår familj.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Tvättstugan som gud glömde

  1. Johan Nygren says:

    Hej linnea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>