Tiarafeministen i Budapest

Ny resa, nytt försök att få en paus från livet och vila ikapp.

Idag besökte vi hotellets spa-avdelning, badade ångbastu och bubbelbad. Fick en massage med varma stenar. Underbart. Jag hade gärna spenderat resten av resan där. Fick mig att tänka på en resa till Tallinn där poolen hade en bar så gästerna slapp lämna poolen för att gå till en bar. Här var det inte lika party utan mer seriöst spa, ingen alkohol tillåten.

Jag har som ofta lite problem med att hitta vegetarisk mat som innehåller tillräckligt med näring och proteiner. Men det finns i alla fall mat och nära hotellet går det att köpa god varm choklad.

Frukosten på hotellet här var fantastisk, det stod en person och stekte omelett på beställning och urvalet var enormt. Det är då jag försöker att om så bara en kort stund stänga av världsamvetet och tillåta mig att NJUTA. Svårt men jag behöver hitta mer glädje och trevligheter i mitt liv. Behöver hitta mer balans.

Budapest är vackert om med många fina hus som faller samman. Det gör mig alltid lika ledsen att se vad som måste ha varit ett fantastiskt vackert hus förfalla, vanvårdas och rivas till förmån för nån slags kub-byggnad.

image

Ibland lyckas kombinationen av nytt och gammalt, ibland inte.

image

Jag njuter vidare lite till innan jag återvänder till vardagens lunk. Skulle dock vilja att detta blir året då lunken går till en glad och peppig melodi, året då jag inte lunkar utan snarare, hoppsadansar genom vardagen.

image

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>