Ska vi byta, ska vi byta, ska vi byta kunskap med varandra?

Jag har i flera dagar nu varit frustrerad på mina bristande kunskap i olika saker, trots att det finns så mycket grejer jag är bra på. Men fokus har de senaste dagarna landat i sakerna jag inte kan och den frustration jag känner när jag inte vet tillräckligt om layout, programmering, bygga hemsidor mm. Jag kan se i mitt huvud hur jag vill att det ska bli men jag kan inte skapa det i verkligheten… Jag har bett om hjälp och i många fall också fått hjälp av fantastiska människor som i vissa fall inte ens känner mig så väl. Det ger hopp om mänskligheten det gör det men det skaver fortfarande, jag tycker inte om att känna mig utelämnad åt andras välvilja. Jag är glad och tacksam över all hjälp som finns att få men det är jobbigt att vara beroende av den. Jag kanske aldrig kommer att bli expert på dessa saker men jag skulle vilja lära mig tillräckligt för att kunna fuska mig fram hjälpligt de gånger då ingen hjälp finns att få.

Så vad ska jag göra? Ska jag lägga massor av tid och pengar på högskoleutbildningar och ABF-kurser? Det är absolut ett alternativ men kanske lite mer tidskrävande och grundligare än jag behöver för att trixa mig igenom just dessa delar av livet.

Jag föreslår att vi byter kunskap med varandra!

Du lär mig något du kan och i utbyte så lär jag dig något som jag kan. Det är genialt, socialt och kul. Vi får både lära ut och lära. Det är bytesekonomi på en härlig mikronivå och alla vinner!

Jag vill just nu lära mig:

 • Att bygga hemsidor i WordPress (jag vet att det går att lära sig själv men jag vill ha lite support i alla fall, då tror jag det går fortare)
 • Enklare layout, göra snygga dokument, affischer och foldrar, klippa och klistra i bilder och sånt
 • Lite HTML då det ibland känns som att det är något som en förutsätts kunna
 • Bildredigering
 • Open Atrium och Drupal

I gengälld kan jag lära dig:

 • Att hålla fantastiska tal
 • Jag kan ge dig en ordentlig debatt-träning
 • Hur du syr dina egna gardiner
 • Medlemsrekrytering och aktivering
 • Grunden för att bygga upp en kurs/workshop/föreläsning
 • Stickning/Virkning för nybörjare
 • Introduktion till att jobba i Excel
 • Ledarskap, tips, trix och tekniker för att arbeta som en bra chef
 • Andra saker som du vet att jag kan och skulle vilja lära dig.

Jag tänker att vi lägger upp ca 3 tillfällen var där vi lär ut grunderna. Ingen blir proffs direkt men vi kommer båda igång.

Vad sägs? Ska vi byta?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Ska vi byta, ska vi byta, ska vi byta kunskap med varandra?

 1. Örjan says:

  Riktigt inspirerande faktiskt!
  Själv besitter jag ingen kunskap rörande dator-grunkor men kan allt som skrivmaskiner. Filateli är också något jag verkligen brinner för. Speciellt de postkoloniala traditionerna i Indokina, Guldkusten och Manchukos posthistoria.
  Kanske kan vi stämma träff och diskutera dessa saker över ett glas calvados? I utbyte kanske du skulle kunna lära mig att knyppla?
  Vänligen,
  Örjan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>