Semester

Det har varit en galen vår, späckad med jobb och utmaningar. Vid sidan av det uppstod en privat och tämligen oväntad utmaning: samboskap. Jag har aldrig längtat efter att bli sambo, jag har till och med gjort allt i min makt för att undvika det. Nu sitter jag här i alla fall. När kärleken kom tillbaka kändes det plötsligt som en ganska liten sak att göra, plus att det är något som går att upphäva om det skulle visa sig vara något som inte funkar. Jag försöker fortfarande göra plats, slänga saker och effektivisera. Jag anpassar mig och inser att jag verkligen inte tycker om att anpassa mig. Mitt hem har alltid varit min fristad, en plats där jag är ensam och därmed envåldshärskare, en frizon från anpassning, kompromiss och konflikt. Att ge upp detta har varit otroligt svårt och ofta frågar jag mig om jag borde skapa mig en ny frizon. Förtjänar vi inte alla några kvadrat av  livet som inte behöver granskas av andras kritiska ögon?

Nåväl, efter denna utmattande vår så spurtade jag på jobbet ända fram till sista timmen innan semestern, jag jobbar ganska mycket som projektledare just nu och älskar att se hur mitt arbete bär konkret frukt. Sidoeffekten av dessa resultat är att min inre arbetsnarkoman fick extra luft under vingarna och jag la ner ännu mer tid och energi på jobbet. När jag väl stod på tröskeln till semestern så förstod jag inte riktigt vad som hände, skulle jag få vara ledig? Jag? Ett mirakel, en gåva. Fantastiskt!

Nu försöker jag njuta av ledigheten innan den tar slut, ett stressmoment i sig. Jag försöker också klämma in mer jobb med Fi inför Stockholm Pride som börjar nästa vecka. I år är jag ansvarig för volontärsutbildning och inom några dagar kommer jag presentera vårt e-learning-koncept som jag slitit med under våren vid sidan av allting annat. Veckan efter pride har jag också semester, förhoppningsvis är det då den riktiga avslappningen tar vid.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>