Saker jag gör på semester jag borde göra hemma

image

image

image

Dag 3 av 5 i Paris och jag har nyss kommit ut från Notre Dame. Syskonen ska gå upp i tornet men själv avstår jag, min kropp värker fortfarande efter gårdagens promenad upp i triumfbågen. Istället går jag runt kyrkan på utsidan. Där hittar jag efterlängtade kastanjer som jag kan hålla i händerna och kontemplera hur lena de är samt en parkbänk där jag kan titta på kyrkan, på seine och på Paris.
Jag sitter still och funderar på de saker jag kan göra hemma som jag bara gör när jag är på semester.
1. Tittar på sevärdigheter. De finns i Stockholm men det är sällan jag besöker dem.
2. Går på museum.
3. Tar reda på mer om det som finns omkring mig. Jag insåg idag att jag nog vet mer om Notre Dame än jag vet om någon kyrka hemma.
4. Sitter ner och ser mig omkring. Underskattat.

Undrar om jag lyckas ta med mig någon av denna visdom hem…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>