Onsdag i Almedalen

Nu börjar min andra dag i Almedalen och jag laddar inför dagens Fi-mingel och andra härliga aktiviteter. Under gårdagen startade jag mjukt med få aktiviteter, ett mingel med TCO blev det och sedan lyssnade jag på Ohlys tal.

Ohly talade om feminism och menade att de ville jobba mer med den feministiska rörelsen för att stärka feminismen så nu väntar jag på att vänstern ska sluta ge oss kalla axeln och höra av sig och prata sammarbete.

Jag vill inte driva alla frågor vänsterpartiet vill driva och jag utgår inte själv från ett vänsterperspektiv men vi har ändå två stora frågor där vi vill samma: arbetstidsförkortning och individualiserad föräldraförsäkring. Jag skulle personligen säga att jag upplever oss i Fi som den mer radikala parten här som vill mer och snabbare än V men jag tror V måste inse att vi inte är fienden som snor deras väljare utan det feministiska ljuset i mörkret som tar täten när det gäller jämställdhet och ickediskriminering. Nu verkar V vilja porträttera sig som det enda feministiska alternativet i Svensk politik. Hans skygglappar måste sitta på bra stadigt om han missat att Feministiskt intiativ har kommit längre och djupare i den feministiska analysen än dem.

Ta av skygglapparna Ohly och våga se att er bild av partriarkat och klassförtryck som två olika och från varandra särskiljda förtrycksordningar är passé och inkorrekt och haka på oss intersektionella feminister som ser att allt hänger i hop i en enda stor makt och underordnings-sörja.

Han ringer väll när som helst nu… ;-)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Onsdag i Almedalen

 1. Anneli says:

  Har han ringt än??? Han BORDE verkligen ringa!! Om han vet vad som är bra för honom och V…!!
  Vill också verkligen berömma dig och Johan Nygren för den OTROLIGT SNYGGA hemsidan!!!
  Ha det så bra i Almedalen!! :D

 2. Fredrik says:

  Hm. Har ni ringt Lars Ohly och föreslagit samarbete? Ligger det inte närmare till hans att ringa något av mittenpartierna?

  • Linnea says:

   Vet inte om någon har ringt direkt till Ohly.

   Det som ligger i vårt intresse är att bygga breda feminiska sammarbeten inom olika frågor för att få beslut i frågorna så fort som möjligt. Dessa allianser bör i vår mening vara blocköverskridande. Men det borde ligga i Ohlys intresse att sammarbeta med dem som driver feminisktiska frågor i framkant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>