Min (inte så) hemliga identitet

15minuter från Almedalen och jag klurar på en fråga som ofta gnager mig men som jag ännu inte lyckats lösa. Fragan handlar om vem jag presenterar mig som och hur jag kan balansera olika engagemang i mitt liv. Att vara Fi och tiarafeministen krockar ofta med min önskan att också kunna vara min yrkesidentitet och agera för att uppnå mina mål i arbetslivet. När jag började med Fi fanns egentligen bara tiarafeministen och konflikten mellan dessa sidor har de senaste åren växt till punkten där det nu ibland känns som en slags personlighetsklyvning. Framför allt beror detta på att tiarafeministen och karriär-Linnéa inte kan klä sig på samma sätt.  För några år sedan resignerade jag och accepterade att jag inte kunde göra karriär och bära tiara samtidigt. Men jag vill inte acceptera att jag aldrig kan bära tiara. Jag blir två personer tiarafeministen och karriär-Linnéa.

Detta blir extra tydligt när jag åker till Almedalen och både politiskt nätverkande och karriär nätverkande sammexisterar på en liten yta. Jag känner att jag kanske borde köra nån slags stålmannen grej och springa iväg och byta om hela tiden. Det går så klart inte.

Jag klurar vidare…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>