Ledigt

För några veckor sedan fick jag nog av stressen, den hade nått nya höjder och min kropp reagerade starkare än någonsin. Så jag bestämde mig för att ta ut min sparade semester så fort som möjligt. Är nu inne på andra veckan av totalt tre veckors semester. Jag sover, läser, funderar och försöker hitta den där balansen som jag inte brukar hitta men alltid letar efter.

Oavsett hur det går så kan jag säga att jag njuter mycket av min ledighet och all den kravlöshet som kommer med den.

Min fråga till er; hur hanterar ni stress? Vad gör ni för att slappna av? Hur återhämtar ni er?

Jag är i behov av tips!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ledigt

 1. Jan Sjögren says:

  Stress är individuellt, en del presterar bättre under stress och kan koppla bort arbetet vid ledighet. Andra är mycket känsliga för stress och kan inte slappna av, även när de är off work.
  Generellt så räcker bra och tillräcklig sömn, dvs 7 timmar per natt utan avbrott, för att kroppen ska återhämta sig. Om det inte uppfylls, så är kroppen mer mottaglig för stress och infektioner.
  De vanligaste behandlingarna mot stress är:
  Vara i naturen (gå i skogen, påta i jorden, fjällvandra, osv)
  Vara offline (inga datorer, mobiler, vanliga telefoner, eller någon som helst media)
  Visserligen fungerar dessa råd nästan enbart mot fysisk stress. Har du psykisk stress så behöver du lära dig att slappna av utanför jobbet. Det är lättare sagt än gjort, även om det går.
  För att återgå till sömnen. Minst 1 timme innan läggdags behöver kroppen varva ner, smälta dagens intryck genom t ex avslappning, meditation, skumbad, sex. Om inte, så kommer natten att istället för vara utvilande, bearbeta allt som hänt. Som kan resultera i svårt att somna, otillräcklig djupsömn, mardrömmar osv.
  Prioritera är också bra. Gör enbart sånt som du mår bra av. Om du gillar allt du gör men har ett för pressat schema, behöver du plocka bort nåt, och acceptera det och gå vidare nöjd.
  Du vet var jag finns om du behöver mig. Ta hand om dig.
  KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>