Iakttagelser mitt i klivet

För snart en månad sedan fattade jag ett beslut som ställer alla tidigare planer på ända och öppnar för helt nya möjligheter och ännu inte tänkta tankar. Jag sa upp mig från mitt jobb för att avsluta min påbörjade högskoleutbildning. Detta är något jag har funderat på att göra länge men det har alltid varit något annat som lockat mer, nya utmaningar på jobbet, nya roller, nya chanser.
Efter en höst där jag känt att inget händer och en vinter där jag lagt energi på att försöka gilla läget så kom det nya året inte en dag försent. Jag insåg det jag egentligen vetat länge: jag hade fastnat, jag utvecklades inte i den takt jag hade förutsättningar för och de mål jag satt upp för lite mer för ett år sedan behövde revideras. Så jag gick hem och tänkte, räknade, klurade och hade ett snack med min magkänsla och sen sa jag upp mig. Jag jobbar min sista dag 28 februari. Tanken är att fokusera på mina studier och jobba korta, roliga och utvecklande uppdrag samtidigt!

Jag har gjort ett antal intressanta iakttagelser sedan dagen då jag gick ut med denna nyhet bland kollegor och vänner.
1. Först och störst att alla uttrycker stark tro på mig och min kapacitet. Tänk om vi alla kunde bli bättre på att ge denna fantastiska feedback även när allt är som vanligt, tänk vad vi skulle växa, hur bra vi skulle må.
2. Hur ovanligt det tycks vara att sluta på sitt jobb utan att först skaffa ett nytt jobb.
3. Att hela tiden och från de mest oväntade håll få höra att jag är modig som tar detta steg. Det är härligt och att få detta bekräftat tror jag kommer göra att jag agerar modigt oftare.
4. Att vara modig är inte motsatsen till att vara rädd, snarare skulle jag säga att mod är att vara rädd och göra det i alla fall. Att göra något som jag är bekväm med men andra fruktar är inte mod.
5. Hur många möjligheter jag upplever när allt är öppet och allt är möjligt. Helt otroligt!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>