Frustrerad och rosa

Jag blev aktiv och medlem 2005, min första valrörelse var 2006. Jag ser ett mönster hos dem som vill rösta på Fi men inte törs som jag skulle vilja kasta ljus på: taktikröstningen som slår fel.

2006 och 2010 vågade ni inte rösta på Fi för att ni inte ville ha alliansen (och några för att ni inte ville ha rödgröna). 2014 fick ni i alla fall bort alliansen men likt förbannat så sitter vi nu här med stängda gränser, smygutvisningar och LSS som håller på att försvinna. Samtidigt så växer de mörka krafterna i den extrema högern. De växer på vår rädsla, på politisk förenkling.

Om ni inte redan noterat det så har taktikröstning inte tagit oss närmre våra mål. På många sätt är situationen så mycket värre än den var 2006.

Snälla låt 2018 bli året då ni röstar för ett parti som ni tror på. Året då ni tar med era vänner för att rösta rosa. Året då ni inser att en röst lagd i rädsla göder samma rädsla.

Fundera på vad du tror på, vad du vill ha, vad du är beredd att ge. Hitta ett parti som står för det du står för, inte bara i nån fråga utan ideologiskt.

Mod är inte avsaknad av rädsla, det är att göra något trots att du är rädd!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>