Det börjar kännas som valrörelse

Supervalåret 2014, nu är det här! Det blir min fjärde valrörelse med Fi, tredje gången vi ställer upp till riksdag, kommun och landsting, andra gången vi ställer upp till Europaparlamentet. Sen tre månader tillbaka sitter jag och samordnar all lokal valrörelseplanering i Stockholms län. Det är mycket jobb men otroligt inspirerande.

Fi har nog aldrig varit så många, så starka och så peppade som vi är nu. Medlemmarna började strömma in redan förra året och fortsätter att ansluta sig hela tiden! Flera gånger i veckan får jag mail från personer som vill hjälpa till i valrörelsen.

Själv fokuserar jag på de delar som vi kallar för kandidatstöd och utbildning. Det handlar om att rusta och utbilda kandidater och volontärer så att de har verktyg för att bedriva valrörelse på bästa sätt. Sen är det också viktigt att finnas där för våra kandidater så att de orkar med hela valrörelsen. Älskar att jobba med utbildning så det passar ju bra. Detta blir dessutom ett bra sätt för mig att dela med mig av mina erfarenheter av att vara kandidat då jag inte själv ska kandidera den här gången.

Att inte kandidera känns konstigt men var ett beslut i en lång rad av prioriteringar av mitt liv och förvaltandet av min kraft och energi. Jag kommer antagligen vara otroligt frustrerad av att inte vara kandidat under själva valrörelsen men planerar att tala, skriva och kampanja järnet i alla fall. Det blir intressant att testa en ny roll och ett annat sätt att vara delaktig i valrörelsen.

Hur tänker du aktivera dig? Det är dags nu, skarpt läge. Väx med oss, vinn med oss!

rösta rosa med logga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>