Faktaresistens och forskningsförakt

I en värld där fakta inte längre bär någon dignitet och alternativa (läs påhittade) versioner landar som sanningar i folks medvetanden är det extra kämpigt att bedriva valrörelse. Att inte bara argumentera för partiers olikheter utan också argumentera för en faktabaserad världssyn är utmattande. Som den här idén om att det går dåligt för Sverige när det aldrig gått bättre. Hur är det möjligt?

Hand i hand med detta går ett förakt för forskning. Genusperspektiv demoniseras och rejäla undersökningar viftas bort. Ibland undrar jag om det beror på okunskap kring hur forskning går till. Hur stor bevisbördan är för den som påstår sig veta något.

Ännu en trött och frustrerad dag inför valet 2018..

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Frustrerad och rosa

Jag blev aktiv och medlem 2005, min första valrörelse var 2006. Jag ser ett mönster hos dem som vill rösta på Fi men inte törs som jag skulle vilja kasta ljus på: taktikröstningen som slår fel.

2006 och 2010 vågade ni inte rösta på Fi för att ni inte ville ha alliansen (och några för att ni inte ville ha rödgröna). 2014 fick ni i alla fall bort alliansen men likt förbannat så sitter vi nu här med stängda gränser, smygutvisningar och LSS som håller på att försvinna. Samtidigt så växer de mörka krafterna i den extrema högern. De växer på vår rädsla, på politisk förenkling.

Om ni inte redan noterat det så har taktikröstning inte tagit oss närmre våra mål. På många sätt är situationen så mycket värre än den var 2006.

Snälla låt 2018 bli året då ni röstar för ett parti som ni tror på. Året då ni tar med era vänner för att rösta rosa. Året då ni inser att en röst lagd i rädsla göder samma rädsla.

Fundera på vad du tror på, vad du vill ha, vad du är beredd att ge. Hitta ett parti som står för det du står för, inte bara i nån fråga utan ideologiskt.

Mod är inte avsaknad av rädsla, det är att göra något trots att du är rädd!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Denna försummade hemsida

Tiden flyger. Plötsligt är det valrörelse igen och jag inser att jag nog inte bloggat sen förra valrörelsen. Ska jag ens blogga? Är det någon som läser?

Kort uppdatering om mig:

  1. Fortfarande medlem i Fi men har för närvarande inga förtroendeuppdrag.
  2. Arbetar med utbildning och utbildningsproduktion.
  3. Försöker att hålla mig borta från sociala medier.
  4. Börjat med mindfulness.

Förhoppningsvis kommer jag blogga mer innan nästa valrörelse!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Pepp

Vill bara kort säga något om hur fantastiskt det känns att få 2% i en opinionsmätning, att det släpps en valskiva och alla personer som strömmar in i Fi och våra olika grupper.

Pepp!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fi och fläng

En liten uppdatering för er som undrar vad som händer på den tiarafeministiska fronten. I världen händer det grejer, Fi växer så det knakar! Personer hör dagligen av sig till mig och vill hjälpa till med valrörelsen och självklart sätter jag dem i arbete direkt! Vi växer alltså både i antal och styrka, tack vara att det är så tidigt på året kommer det betyda massor för våra möjligheter att planera och genomföra en bra valrörelse. Det är verkligen nu det händer!

Utöver planeringen så ägnar jag mig åt att utbilda Fi medlemmar över hela landet. Utöver planer på webbkurser så blir det en del resande. Förra helgen var det kurs i Stockholm för kommun och landstingskandidater. Denna utbildning var en i raden av kurser för Storstockholms lokala kandidater, temat var denna gång Konsten att hålla torgtal. Denna helg reser jag till Umeå för att hålla kurs i organisationsutveckling och medlemsrekrytering. Soffhänget får vänta, nu är det valrörelse!

Vad gör en inte för Fi?

Posted in Aktivism, Feministiskt initaitiv, Fi, Kurs, Stockholm, Tiarafeministen, Umeå, Utbildning, Val2014 | Leave a comment

Det börjar kännas som valrörelse

Supervalåret 2014, nu är det här! Det blir min fjärde valrörelse med Fi, tredje gången vi ställer upp till riksdag, kommun och landsting, andra gången vi ställer upp till Europaparlamentet. Sen tre månader tillbaka sitter jag och samordnar all lokal valrörelseplanering i Stockholms län. Det är mycket jobb men otroligt inspirerande.

Fi har nog aldrig varit så många, så starka och så peppade som vi är nu. Medlemmarna började strömma in redan förra året och fortsätter att ansluta sig hela tiden! Flera gånger i veckan får jag mail från personer som vill hjälpa till i valrörelsen.

Själv fokuserar jag på de delar som vi kallar för kandidatstöd och utbildning. Det handlar om att rusta och utbilda kandidater och volontärer så att de har verktyg för att bedriva valrörelse på bästa sätt. Sen är det också viktigt att finnas där för våra kandidater så att de orkar med hela valrörelsen. Älskar att jobba med utbildning så det passar ju bra. Detta blir dessutom ett bra sätt för mig att dela med mig av mina erfarenheter av att vara kandidat då jag inte själv ska kandidera den här gången.

Att inte kandidera känns konstigt men var ett beslut i en lång rad av prioriteringar av mitt liv och förvaltandet av min kraft och energi. Jag kommer antagligen vara otroligt frustrerad av att inte vara kandidat under själva valrörelsen men planerar att tala, skriva och kampanja järnet i alla fall. Det blir intressant att testa en ny roll och ett annat sätt att vara delaktig i valrörelsen.

Hur tänker du aktivera dig? Det är dags nu, skarpt läge. Väx med oss, vinn med oss!

rösta rosa med logga

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Är jag tillbaka?

Livet pågår hela tiden, avsett om du har tid för det eller inte. Jag kämpar med att avsluta min högskoleutbildning samtidigt som jag jobbar och samordnar valrörelseplanering i Stockholms län för Fi Storstockholm (FiSS).

Men snart är jag tillbaka, snart är det valrörelse och då reser jag mig som fågeln Fenix ur askan av mina tentor!

Ta betäckning, hon är tillbaka!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Min rapport från manifestationen Linje 17 mot rasism

Följ länken för att läsa mer om vad som hände på dagens manifestation.

http://feministisktinitiativ.se/det-som-en-gang-ar-vunnet-far-aldrig-tas-for-givet/

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Min analys om Reinfeldts tal

Nu kan du som inte hörde mig tala på donners plats läsa min analys i feministiskt perspektiv.

http://feministisktperspektiv.se/2013/07/04/almedalen13-reinfelts-tal-med-feministiska-glasogon/

Återkommer ev med ytterligare analyser av detta igen senare.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Min (inte så) hemliga identitet

15minuter från Almedalen och jag klurar på en fråga som ofta gnager mig men som jag ännu inte lyckats lösa. Fragan handlar om vem jag presenterar mig som och hur jag kan balansera olika engagemang i mitt liv. Att vara Fi och tiarafeministen krockar ofta med min önskan att också kunna vara min yrkesidentitet och agera för att uppnå mina mål i arbetslivet. När jag började med Fi fanns egentligen bara tiarafeministen och konflikten mellan dessa sidor har de senaste åren växt till punkten där det nu ibland känns som en slags personlighetsklyvning. Framför allt beror detta på att tiarafeministen och karriär-Linnéa inte kan klä sig på samma sätt.  För några år sedan resignerade jag och accepterade att jag inte kunde göra karriär och bära tiara samtidigt. Men jag vill inte acceptera att jag aldrig kan bära tiara. Jag blir två personer tiarafeministen och karriär-Linnéa.

Detta blir extra tydligt när jag åker till Almedalen och både politiskt nätverkande och karriär nätverkande sammexisterar på en liten yta. Jag känner att jag kanske borde köra nån slags stålmannen grej och springa iväg och byta om hela tiden. Det går så klart inte.

Jag klurar vidare…

Posted in Uncategorized | Leave a comment