Att våga vara ledig

Jag är ingen expert på detta med ledighet. Arbetsnarkoman som jag är brukar även semestern vara ett projekt. Men i år hände något förunderligt, jag hade semester kvar som jag var tvungen att ta ut och eftersom jag inte hade budgeterat för resa och ingen Fi aktivitet var planerad fick jag snällt acceptera att jag skulle bli hemma under semestern, sysslolös.

Jag trodde det skulle bli dödstråkigt men det visade sig vara det mest fantastiska jag någonsin gjort. I början sov jag mest men sedan kom saker till mig, jag fick energi, kreativiteten och förmågan att dagdrömma kom tillbaka. Jag trodde de var förlorade för mig, att jag som ett resultat av ålder inte längre fick känna entusiasm över att sy, sjunga och pyssla så som jag känt tidigare. Men det var inte ålder som var problemet, det är år av att jobba mer än heltid + politisk aktivism på fritiden och livets alla måsten som åt upp min skaparglädje.

Då jag inte vill förlora min kreativitet igen funderar jag på hur jag borde anpassa mitt liv. Hur lång tid tar det att vila igen 8 år av överarbete och 6 år av mega-aktivism? Jag vill fortsätta jobba som jag gör idag och hålla på med Fi men jag vill vila bort den eftersläpande energibristen jag har… undrar hur lång tid det tar.

Dags att lägga på ett kol i kampen för 6timmars arbetsdag! Det kan ju inte bara vara jag som har vila att ta igen och ett liv utanför jobbet att leva och njuta av?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>