Året som gick eller vart det nu tog vägen…

Att sammanfatta ett år är ungefär lika hopplöst som att försöka sammanfatta läget i världen. Du vet att du missat och glömt saker och proportionerna blir helt fel. Nåväl, trots detta tänkte jag sammanfatta mitt 2011.

2011 var året när jag plötsligt fick en chans på jobbet och blev sedd för allt det hårda arbete jag gjort. Jag gick från att tänka att det inte finns någon rättvisa i karriären till att tro att det kan gå att ta sig fram på talang och hårt arbete. Jag har också insett att de som säger att man ska välja jobb efter sin chef har helt rätt och jag tänker aldrig mer ta ett jobb där jag inte också får en chef som kan och vill stötta mig, någon som vill att jag ska utvecklas. Allt detta ledde till att min tillfälliga utlåning blev min nya fasta tjänst. Jag är numera Administrativ koordinator och det känns bra. Jag kommer fortfarande vilja jobba med ledarskap i framtiden men just nu trivs jag bra med detta sidospår.

Detta var också det första året jag verkligen dragit ner på engagemanget och tiden jag lägger ner i Fi eftersom jag inser att min kropp är så trött efter alla år av superaktivism att jag måste ta hand om mig själv också. Jag kandiderade till talesperson och lät det bli ett vägskäl, om jag blev vald skulle jag lägga om hela mitt liv för att det skulle funka, skaffa ett mer flexibelt jobb, leva på ett annat sätt och satsa 100% på att vara talesperson och om jag inte blev vald skulle jag se det som ett tecken på att jag borde satsa på min eftersatta karriärutveckling och jobba för att nå mina mål på arbetsmarknaden. Fi valde tre fantasiska talespersoner och eftersom ingen av dem var jag så har jag sedan dess satsat på jobbet till 110% och är mycket nöjd med hur det går.

Helt Fi-fri är jag såklart inte, jag skulle inte kunna eller vilja sluta arbeta med Fi men istället för att ha löpande ansvar för saker har jag satsat på att göra punktinsatser där jag vet att jag är bra och låta resten av tiden vara till för annat. Jag har arbetat med Almedalen och de två Fi-mingel som hölls och sedan har jag jobbat med Stockholm Pride och inredning av Fi-tältet i Pridepark, jag satt även med i ett intressant panelsamtal. Sedan har jag gjort lite smågrejer. En lite större sak jag gör just nu är att sitta i valberedningen för Fi Region Stockholm (FiRS). Vi letar eldsjälar och är du sugen är det dags att fundera på att kandidera (reklam jag vet).

Nu är det dags att börja fundera på om du inte borde vara en del av Fi 2012 om du inte redan har anslutit dig till våra goda krafter. Vi behöver dig, dina idéer, ditt engagemang och din tid. 2014 kommer vi driva två valrörelser samma år på noll-budget och aktivism. Vi börjar redan nu och du kan vara en del av detta stora, fantastiska, spännande och världsförändrande arbete. (Mer reklam, jepp.)

2011 var också året när jag gick från en blogg till en egen hemsida, platsen där du befinner dig nu: www.tiarafeministen.se passa på att klicka runt nu när du ändå är här!

På det privata planet var detta året där jag skaffade många nya vänner och tyvärr förlorade min relation till kvinnan jag älskar.. Det är också året när jag slängde min TV för att slippa hypnotiseras och förlora all min tid. Sedan jag gjort det har jag börjat rensa bland mina saker, slängt onödigt skräp och skänkt bort användbara saker som jag faktiskt inte längre behöver. Jag har även tagit steget mot överkonsumtion av mat genom att besluta att jag ska äta upp allt som finns hemma i skåpen. Det är också att ta avstånd ifrån ett nedärvt beteende som innefattar överfyllda skåp med mat och någon slags irrationell svält-panik som kommer från både mammas och pappas sida av familjen..

Jag kommer gå in i 2012 en starkare person än jag var för ett år sedan. Jag ser fram emot att träffa dig där!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>