Ännu mer matilska

En annan pers i vegetarianlivet och lunchandet är okunskapen om vad som egentligen är vegetarisk. De flesta förstår att vegetarianer inte äter rött kött, däremot så antar många att fisk och kyckling skulle gå bra.
NEWSFLASH: det gör dom inte!

Ett lurigare problem är smaksättning, köttbuljong, ostron och fisksås är vanliga saker som har smugit sig in i den vegetariska delen av menyn. Idag skulle jag gå på thai buffé men åt i slutändan bara nudlar och vårrullar då grönsakerna var stekt i ostronsås.
Jag vågar aldrig äta omelettbitarna i sushi då de ibland innehåller fiskmjöl. Efterträtter är också minerad mark, gelatin förekommer i både det ena och det andra.

Varför lyckas vegetarianerna intemed att förändra restaurangbranschen? Är vi för snälla, otillräckliga konfrontativa eller är vi för få?

Jag börjar känna mig redo att verkligen börja bråka om detta, när börjar vi visa vårt missnöje?

Jag har en idé om att gå ett stort sällskap till olika restauranger och alla frågar vad som är vegetariskt och när vi alla får veta att det finns en enda rätt så ställer vi till en scen och går därifrån. Eller kanske mailbomba restauranger utan vego alternativ på menyn?

Vem är med mig?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ännu mer matilska

  1. Mikusagi says:

    Jag såg en utveckling. Jag gick till mitt “vanliga” sushiställe (okej äter inte så ofta men det har funnits där länge, i närheten av där jag bor) och beställde vegosushi. Jag var rätt ny i veganismen så jag hade ännu inte sagt åt dem att ta bort animaliskt utan förut ätit omelettbitarna. Ändå frågade personalen, innan jag sagt något, om den skulle vara utan ägg! Det hade aldrig hänt förut. Det måste ha varit en del veganer där och då har personalen anpassat sig efter det. Yay!
    Så det går. Jag tror starkt på att gå i stort sällskap, så att de ser vilken stor kundgrupp de missar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>